Web Analytics Made Easy - Statcounter

«سید محمدجعفر رضوی» کارشناس مسائل منطقه در تشریح پیامدهای حقوقی و سیاسی حمله اسرائیل به فرودگاه دمشق در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: در وهله اول باید توجه داشت که هر حمله‌ای که از سوی اسرائیل به سوریه انجام می‌شود، بحث ایران هم مطرح است و هدفشان ضربه زدن به مقاومت است. طی روزهای گذشته چند نشانه دیگر هم پدیدار شد که بی‌ارتباط با این حملات نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نخست گزارش رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه ایران بود که بسیاری معتقدند این اقدام او در هماهنگی کامل با اسراییل انجام شده است. از سوی دیگر باید توجه داشته که صهیونیست‌ها با دو هدف در حال تشدید تحرکات خود هستند. نخست آنکه مذاکرات وین در حال رسیدن به یک نقطه مشخص بود و به همین دلیل آنها مجددا فشار سیاسی و تحرکات نظامی خود را افزایش دادند. هدف دوم هم این است که اسراییل دنیا را متوجه این موضوع کند که عزم تل‌آویو برای مقابله با ایران جدی است.

وی ادامه داد: به عنوان مثال در کنفرانس هرتزلیا در سال ۲۰۲۱ بنی گانتز، وزیر جنگ اسراییل اعلام کرد که ایران باید بفهمد که اسرائیل قرار است با آن‌ها تقابل ‌کند و به همین دلیل حالا هم در حال القای این پیام به تهران و متحدان آن است. از سوی دیگر هم در بحث رسانه‌ای و روانی اسراییل در حال گسترش دادن نفوذ خود است و می‌خواهد به هر ترتیب اوضاع را با هزینه کمتر به نفع خود رقم بزند. از منظر دیگر حمله به فرودگاه دمشق و برخی از انبارهای تسلیحاتی اطراف این شهر دقیقاً نشان می‌دهد که اسراییل در حال تشدید تهدیدهای خود علیه سوریه و متحدان آن است. اینکه می‌گویند تهدیدهای خود را تشدید می‌کنند به گونه‌ای می‌توان از مدل حملات فرودگاه سوریه به این مساله رسید که اسراییل به موازات این روند در حال محک زدن روسیه است تا ببیند آیا مسکو به این حملات اعتراض می کند یا خیر. البته باید این مساله را در چارچوب تنش اسراییل با روس‌ها در پرونده اوکراین دانست.

این تحلیلگر مسائل منطقه تصریح کرد: اینکه چرا اسراییل دست به تشدید تهدید‌های خود زده، موضوعی است که باید آن را یک بحث چند ضلعی دانست؛ چراکه آنها با تشدید این تهدیدها علیه ایران و متحدان آن به نوعی به دنبال آن هستند تا از مشکلات داخلی فارغ شوند. ضمن اینکه تمام این مسایل را باید در کم کردن تمرکز آمریکا بر منطقه و تشکیل ائتلاف عبری - عربی به رهبری رژیم صهیونیستی دانست که پیمان ابراهیم و گره‌های سیاسی، امنیتی و اقتصادی هم در قالب همین پیمان پدیدار می شود. از منظر دیگر پیامدهای سیاسی و حقوقی حملات اسراییل به سوریه هم مطرح است و دمشق می تواند از طریق شکایت به شورای امنیت و همچنین مراجع قضایی بین‌المللی علیه اسراییل اقامه دعوا کند.

وی در پایان در خصوص موانع شکایات و تحرکات حقوقی سوریه تصریح کرد: بحث اینجاست که شورای امنیت سازمان ملل متحد یا دادگاه‌های بین‌المللی تحت نظارت و نفوذ ایالات متحده قرار دارند و به نظرم سوریه نمی‌تواند نتیجه خاصی از طرح شکایاتش علیه اسراییل به دست بیاورد. تنها امیدی که وجود دارد این است که سوریه چند سال دیگر که تنش‌ها کم می‌شود می‌تواند این پرونده‌ها را پیگیری کند که شکایت فلسطین علیه تل‌آویو یکی از آنها به حساب می‌آید که توانست با گذر زمان در دیوان کیفری بین‌المللی علیه اسراییل اقامه دعوا کنند. در کل فعلاً بحث تقابل نظامی و دفع حملات اسراییل به سوریه مطرح است که احتمالاً سیر آن صعودی خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: ایلنا

کلیدواژه: سوریه آمریکا رژیم صهیونیستی بنی گانتس رافائل گروسی توافق ابراهیم حمله اسرائیل به فرودگاه دمشق ائتلاف عبری عربی بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۰۷۱۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسانه‌های تل‌آویو حمله موشکی به شهرک صهیونیست نشین شتولا را تایید کردند

رسانه‌های تل آویو از میزان خسارت و تلفات این حمله موشکی حزب الله گزارشی ارائه نکردند.

ساعاتی پیش حزب‌الله با موشک چند منطقه در سرزمین‌های اشغالی را هدف قرار داده است.

براساس این گزارش، پایگاه‌های ارتش رژیم صهیونیستی در مزارع اشغالی «شبعا» در ساعات گذشته مورد حمله بی‌سابقه حزب‌الله با موشک قرار گرفتند.

ارتش رژیم اسرائیل نیز اعلام کرد که پرتاب ۲ موشک از لبنان به سمت کوه «هاردوف» را رصد کرده است.

حزب‌الله لبنان نیز در بیانیه‌ای در این باره اعلام کرد: پایگاه رویسات العالم اسرائیل در تپه‌های اشغالی «کفر شوبا» را با سلاح‌های موشکی هدف قرار دادیم.

با آغاز عملیات «طوفان الاقصی» توسط گروه‌های مقاومت فلسطین، حزب‌الله لبنان در راستای درگیر کردن بخش عمده‌ای از نظامیان صهیونیست در شمال فلسطین و کاهش فشار بر مقاومت در غزه، اقدام به انجام عملیات‌های روزانه و سنگین علیه اهداف رژیم صهیونیستی در داخل خاک فلسطین کرده است.

در این باره رسانه‌های صهیونیستی نیز بار‌ها اعتراف کرده‌اند که حزب‌الله در شمال سرزمین‌های اشغالی فلسطین همچنان دست برتر را دارد و ارتش اسرائیل در این منطقه به دام افتاده است.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • رسانه‌های تل‌آویو حمله موشکی به شهرک صهیونیست نشین شتولا را تایید کردند
  • پاسخ به بازدارندگی ایران با بازنویسی سناریوی ناکام «تحریم»
  • تصمیم عرب‌ها درمورد تهران و تل آویو چیست؟
  • تل آویو: به یک شرط حمله خود را عقب می اندازیم
  • فارن افرز: از اتحاد عبری-عربی علیه ایران خبری نیست/ همسایگان عربی ایران به دنبال جنگ با تهران نیستند
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • روسیه دشمن اسرائیل است | روایت بلومبرگ؛ نگرانی فزاینده اسرائیل از گسترش همکاری‌ نظامی ایران و روسیه
  • حمیدرضا عزیزی، پژوهشگر بنیاد علم و سیاست آلمان: ایران در حمله به اسرائیل به کشورهای منطقه هم هشدار داد، هم اطمینان خاطر/ تهران قواعد درگیری با تل آویو را بازتعریف کرد/ همسایگان عربی ایران به دنبال موازنه و مفاهمه با تهران خواهند بود/ توانمندی موشکی ایران
  • رسانه عرب زبان: تل‌آویو در پرونده «آنروا» سیلی محکم خورد
  • حمله جنگنده ها و موشک های روسیه به قطار حامل تسلیحات غربی/ تهدید روسیه به نابود کردن تسلیحات هسته ای آمریکا در لهستان