Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

مسیح مهاجری در یادداشتی نوشت: سه کشور اروپائی عضو برجام روز سه‌شنبه ۱۷ اسفند با صدور بیانیه مشترکی در جلسه هیأت رئیسه (شورای حکام) آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره افزودن شروط جدید برای دستیابی به برجام هشدار دادند. انگلیس، فرانسه و آلمان در این بیانیه تأکید کردند شروط جدید، دستیابی به یک توافق در مورد احیاء برجام را دشوارتر خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مورد اعضاء برجام، نظر کارشناسان اینست که هیچیک از اعضاء حق اضافه کردن شرطی را به آن ندارند. آمریکای ترامپ هم که خواسته‌هائی از ایران داشت و، چون ایران آن خواسته‌ها را نپذیرفت، از برجام خارج شد، مرتکب خلاف شد، زیرا نه حق داشت خواسته‌ای فراتر از برجام داشته باشد و نه حق داشت به چنین بهانه‌ای از برجام خارج شود. اکنون که روسیه شرط تضمین آمریکا برای معاف بودن روابط تجاری، اقتصادی و سرمایه‌گذاری روسیه و ایران از تحریم‌های ضدروسی را دارد، خواسته‌ای برخلاف برجام را مطرح کرده که بهیچوجه مسموع نیست.

اینکه وزیر امور خارجه روسیه خواستار تضمین آمریکا برای معاف بودن روابط تجاری، اقتصادی و سرمایه‌گذاری روسیه و ایران از تحریم‌های ضدروسی شده، خطائی همانند خطای ترامپ در خارج شدن از برجام مرتکب شده است. روسیه می‌خواهد با این تضمین خود را از زیر فشار تحریم‌های غرب خارج کند. روس‌ها حق دارند برای خارج شدن از زیر فشار تحریم‌ها اقدام بکنند، اما نه اقدامی که به برجام لطمه بزند و ایران را دچار مشکل کند.

تضمین‌خواهی روسیه از آمریکا در ماجرای مذاکرات برجامی، اولاً نشانه ترس مقامات روسی از عواقب تحریم‌های ضدروسی غرب در پی تجاوز نظامی ارتش روسیه به اوکراین است و ثانیاً نوعی تحت فشار قرار دادن ایران برای بیرون کشیدن روسیه از باتلاقی است که به خاطر جنگ اوکراین در آن فرو رفته‌اند. چرا روس‌های زیاده‌خواه توقع دارند ایران باید تاوان خطای استراتژیک آن‌ها در اوکراین را بدهد؟ روس‌ها در جریان صدور قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران با آمریکا و غرب همراهی کردند و در اجرای تحریم‌های آمریکا علیه ایران نیز تا توانستند جیب‌های گشاد خود را از پول مردم ایران پر کردند. آن‌ها با این سابقه سوئی که نسبت به ایران دارند چرا می‌خواهند خود را بر ایران تحمیل کنند؟

در ماجرای جنگ سوریه نیز برخلاف تمام موازین، روس‌ها حتی یک قدم برای جلوگیری از حمله‌های هوائی رژیم صهیونیستی به نیرو‌های ایرانی مستقر در سوریه برنداشتند. همه می‌دانند که صهیونیست‌ها بدون رضایت روس‌ها این حملات را انجام نمی‌دهند. همین دو روز پیش نیز دو نفر از نیرو‌های سپاه پاسداران در سوریه در اثر حمله هوائی رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند. قطعاً روس‌ها می‌توانستند مانع چنین حملاتی شوند، ولی نه‌تنها نشدند بلکه درست در همان زمان درصدد تضمین‌خواهی برآمدند و بر سر راه مذاکرات برجامی سنگ‌اندازی کردند. نکته قابل تأمل اینکه این تضمین‌خواهی روسیه همزمان با سفر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به مسکو و دیدار محرمانه‌اش با پوتین مطرح شده است، واقعه‌ای که بسیار قابل تأمل است.

به نظر می‌رسد زمان آن فرا رسیده که ایران به یک بازبینی جدی و اساسی در روابط خود با شرق و غرب روی آورد. در این بازبینی، می‌توان تجربیات بسیار پندآموز سال‌های اخیر را محور قرار داد و در تصمیم‌گیری‌های اساسی ازجمله موضوع برجام، رویکرد جدیدی اتخاذ کرد که منافع ملی را تأمین کند.

منبع: روزنامه جمهوری اسلامی

منبع: آفتاب

کلیدواژه: اسراییل سوریه سپاه روسیه تحریم ها روس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۵۶۸۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پتانسیل چندجانبه گرایی شانگهای در برابر اسراییل

گرچه سازمان شانگهای تا پیش از درخواست ایران در بیست‌وسومین نشست سران در دی ماه سال گذشته به مسئله فلسطین ورود نداشته است، اما پرداختن کشورمان به موضوع اقدامات و جنایات اسراییل و شرایط بحرانی مردم فلسطین در نشست مذکور موجب سوق دادن توجهات اعضای سازمان شانگهای به جنایات اسراییل گردید. در همین راستا، روز جمعه وزرای دفاع کشور عضو سازمان همکاریهای شانگهای در بیست و یکمین اجلاس خود در آستانه پایتخت قزاقستان به محکومیت رژیم صهیونیستی و اقدامات بی ثبات کننده این رژیم در منطقه پرداختند. از همین منظر میتوان گفت سازمان شانگهای دارای ظرفیتهای بالقوه برای معطوف ساختن تلاشها و اجماع کشورها به حل مسئله فلسطین است.

در همین زمینه، دیاکو حسینی کارشناس مسائل بین الملل در گفت و گو با قدس اظهار کرد: بنیان سازمان شانگهای بر دو موضوع اصلی بنا شد، اول مبارزه با ناامنیهای درون منطقه آسیای مرکزی به ویژه در همسایگی با استان سین کیانگ چین که برای چینی‌ها اهمیت دارد و در واقع دروازه ورود این کشور به دنیای غرب است. اما در عین حال بعد دیگری هم دارد و ان همکاری متقابل چین و روسیه برای مقابله با یکجانبه گرایی امریکا است. به نظرم با درنظر داشتن این دو هدف بنیادی میتوان گفت سازمان همکاری شانگهای تا اندازه‌ای موفق بوده زیرا اگر امروزه سخن از جهان چند قطبی و پایان رهبری و سلطه امریکا بر جهان است، باید آنرا تا حد زیادی مدیون همکاریهای چین و روسیه دانست. زیرا سازمان شانگهای یکی از عرصه‌های همکاری این دو کشور محسوب میشود. همچنین این سازمان در زمینه مبارزه با تروریسم و ناامنی به ویژه در اسیای مرکزی اقداماتی انجام داده است. به هر حال این سازمان در رسیدن به اهداف محدود و ابتدایی خود موفق بوده اما برای دستیابی به اهداف فراتر از آن و تبدیل شدن به سازمان موفق اقتصادی و شناخته شدن به عنوان نهادی جهانی با کارایی امنیتی راه طولانی در پیش دارد.

برخورداری از وزن دیپلماتیک برای حل موضوع فلسطین

حسینی بیان کرد: اگرچه ساختار رسمی سازمان شانگهای به عنوان سازمانی اقتصادی و امنیتی در زمینه مبارزه با جدایی طلبی، تروریسم و افراط گرایی شناخته میشود، اما هنوز فاقد ساز و کارهایی است که بتواند خارج از این قلمرو و در حل و فصل تنشهای فعلی خاورمیانه ایفای نقش کند. بنابراین گرچه روسیه و چین در سازمان شانگهای مشارکت دارند اما تصور نمیکنم این سازمان در آینده نزدیک بتواند در خارج از قلمرو خود به ویژه در حل مسئله فلسطین و تحقق صلح آن نقش موثر داشته باشد.

وی گفت: حتی اثرگذاری و نقش شانگهای در ایجاد صلح در مناطق اسیای مرکزی و قفقاز هم عملاً محدود بوده و از ابزار لازم برای ایفای نقش در حفظ صلح در مقیاس بزرگتر برخوردار نبوده است. گرچه این مشکل مشاهده میشود اما سازمان شانگهای به لحاظ دیپلماتیک وزن قابل قابل توجهی برای رایزنی و حل موضوع فلسطین دارد و با مشارکت قدرتهای بزرگی همچون روسیه، چین، هند و قدرتهای منطقه‌ای همانند ایران و پاکستان میتواند منعکس کننده صدای بخش بزرگی از مردم جهان به ویژه قدرتهای در حال ظهور باشد. در مجموع از قدرت اجبارآمیز کافی برای ملزم ساختن کشورها به تامین صلح در منطقه خاورمیانه و پایان دادن به جنگ غزه برخوردار نیست و باید برای رفع این مسئله تلاش کند.

انتهای پیام/

مینا افرازه

دیگر خبرها

  • انهدام تجهیزات زرهی تروریست‌ها در حومه حلب، ادلب و لاذقیه
  • حمله مشترک سرایا القدس و کتائب الانصار به اسراییل
  • حملات سنگین روسیه به ۴ نیروگاه حرارتی اوکراین
  • محمد رهبری، پژوهشگر شبکه‌های اجتماعی: گشت ارشاد بیشتر از حمله ایران به اسراییل مورد توجه قرار گرفت/ جامعه از زمان ماجرای مادر قمی به مسأله حجاب حساس شده/ در ایتا یک جزیره جدا از جامعه شکل گرفته است
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • پتانسیل چندجانبه گرایی شانگهای در برابر اسراییل
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!
  • فیلم/ بدون تعارف با پاکبان معروفِ شب حمله ایران به اسرائیل
  • پهپاد‌ انتحاری ایرانی ، ابزار کارآمد روسیه در جنگ اوکراین
  • پهپاد‌های انتحاری «شاهد» چگونه به ابزار کارآمد روسیه در جنگ اوکراین تبدیل شدند؟